Šef Odjeljenja za obrazovanje primio najuspješnije nastavnike i učenike iz Distrikta

13.2.2020. Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović u zgradi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je primio najuspješnije nastavnike i učenike osnovnih škola s područja Distrikta.

Image for news

U razgovoru s nastavnicima i učenicima Osmanović se zahvalio na postignutim rezultatima i uspjesima, ali i na pozitivnoj promociji Brčko distrikta BiH.

„Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su na najbolji način prezentovali Brčko distrikt BiH na takmičenjima. Inovativni nastavnici su svojim načinom rada u školama dobili nagrade i nominacije, također i nastavnici koji su vodili učenike na državna i evropska takmičenja ostvarili su velike uspjehe. Obrazovni sistem u Distriktu omogućava nastavniku da kreira čas na inovativan način na koji on smatra da treba da kreira i sistem takve osobe treba nagrađivati”, kazao je Osmanović.

Prijemu su prisustvovali najuspješniji nastavnici u kategoriji najinovativniji nastavnici BiH Boško Jovičić, najinovativniji nastavnik razredne nastave, Ernad Osmić koji je nominovan među deset najboljih, Jelena Manjić, nastavnica razredne nastave, odgajateljica Sanja Tripković, nastavnik Mate Banović, učenici Desete osnovne škole Domagoj Mendeš,              Ana-Marija Jurković i Lucija Mendeš koji su na međunarodnom takmičenju iz robotike u Hrvatskoj osvojili drugo i četvrto mjesto u konkurenciji od 21 ekipe i najuspješniji nastavnici iz oblasti saobraćajnog odgoja u BiH Zejneba Huremović i učenici Šeste osnovne škole Nataša Vujić, Mustafa Hodžić, Mia Lađević, Mahira Mujagića, Marijana Malinović i Elmira Husić.

Nakon obraćanja šefa Odjeljenja za obrazovanje učenici i nastavnici su se zahvalili na prijemu i kazali da će nastaviti sa svojim radom kako bi ova lokalna zajednica zajedno sa svojim učenicima bila još više prepoznatljiva.

Prijemu je prisustvovala i Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, koja je iskoristila priliku i čestitala nastavnicima i učenicima na ostvarenim rezultatima.

Kompletnu čestitku šefa Odjeljenja za obrazovanje Senada Osmanovića možete pročitati na ovom linku http://ob.bdcentral.net/Publication/Read/cestitka-sefa-odjeljenja-uspjesnim-skolama-i-nastavnicima