Čestitka šefa Odjeljenja uspješnim školama i nastavnicima

12.2.2020. Osnovne škole Brčko distrikta BiH nastavile su nizati vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima čime je na najbolji način počelo drugo polugodište ove, za osnovno obrazovanje Brčko distrikta BiH, veoma uspješne školske godine.

Image for news

Stoga, šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović upućuje                                                       

č e s t i t k e

-          Desetoj osnovnoj školi, njenim učenicima i nastavniku Mateu Banoviću koji su postigli još jedan izvrstan rezultat na međunarodnom takmičenju iz robotike.

Međunarodno takmičenje u robotici “ROBOKUP 2020.” održano je u Stubičkim Toplicama u Hrvatskoj. Takmičila se 21 ekipa u tri različite oblasti radeći tri zadatka. Tročlana ekipa Desete osnovne škole Bijela, u sastavu: Domagoj Mendeš, Ana-Maria Jurković i Lucia Mendeš pod mentorstvom nastavnika Matea Banovića, ostvarila je odličan rezultat osvojivši drugo mjesto u trećem zadatku i četvrto mjesto u ukupnom poretku. 

-          Najuspješnijoj nastavnici u oblasti saobraćajnog odgoja za 2019. godinu Zejnebi Huremović, kao i Šestoj osnovnoj školi Brezovo Polje za izuzetne rezultate postignute na državnom takmičenju.

Upravni odbor BIHAMK-a je za 2019. godinu za najuspješnijeg nastavnika iz oblasti saobraćajnog odgoja, a zbog izuzetnih višegodišnjih rezultata koje postižu njeni učenici na državnim takmičenjima, proglasio nastavnicu Šeste osnovne škole Zejnebu Huremović, dok je najuspješnijom školom proglašena Šesta osnovna škola Brezovo Polje. Proglašenje je upriličeno na svečanoj sjednici Skupštine BIHAMK-a, 6. 2. 2020. godine u Sarajevu.