Uručena novčana nagrada Amini Ribić, studentici generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom

12.11.2020. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH danas je primio Aminu Ribić, studenticu generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom, te uručio novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM.

Image for news

On je istakao da Odjeljenje za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje učenike i studente. 

„Izuzetna mi je čast primiti najbolju studenticu s područja Brčko distrikta BiH koja je proglašena za studenta generacije na svom univerzitetu. Odjeljenje za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje među najboljim i ovo je prilika da svečano predamo i poklon bon ili ček od 5.000 KM. To je još jedan način priznanja za njen uspjeh, zalaganje tokom četverogodišnjeg studija, ali i srednjeg obrazovanja, u nadi da će svojim znanjem i kompetencijama doprinijeti i razvoju Brčko distrikta BiH. Nadamo se da će ovdje i ostati kako bi trudom i zalaganjem dala poseban doprinos u napretku ove lokalne zajednice“, kazao je Osmanović. 

Nakon uručenja novčane nagrade Amina Ribić se zahvalila na vrijednoj nagradi i naglasila da je ovo dokaz da Brčko cijeni i da se ponosi ovakvim studentima. 

„Jako sam zahvalna i sretna što grad prepoznaje naš rad i trud. Planiram ostati ovdje i, ako Bog da, planiram se zaposliti. Upisala sam i master studije na istom fakultetu, smjer bankarski menadžment i marketing. Nadam se da ću sve svoje uspjehe vratiti i Brčko distriktu BiH“, kazala je Ribić. 

Osmanović je podsjetio da Odjeljenje za obrazovanje vrši još nekoliko značajnih investicija kada je riječ o studentima kao što su plaćanje studentskih domova širom BiH te stipendiranje svake godine oko 400 stipendista tokom prvog ciklusa, što im, kako je kazao, značajno pomaže.