Upriličen prijem za učenika Domagoja Mendeša povodom uspjeha u Makedoniji

21.11.2019. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Senad Osmanović upriličio je danas prijem za učenika osmog razreda JU Desete osnovne škole Domagoja Mendeša koji je na međunarodnom takmičenju u Skoplju "Makinova 2019", u konkurenciji preko 60 zemalja osvojio 3. mjesto, a u Mostaru prezentujući STEM projekat u konkurenciji osnovnih i srednjih škola osvojio 2. mjesto.

Image for news

Osmanović je kazao da je ovo još jedna potvrda uspjeha i pokazatelj kvaliteta obrazovanja u Brčko distriktu BiH. 

„Ovo je još jedan uspjeh i pokazatelj kvaliteta obrazovanja u Distriktu i čestitam na tom uspjehu učenicima, ali i nastavnicima, kao i kolektivu Desete osnovne škole. Odjeljenje za obrazovanje će u narednom periodu postati još otvorenije”, kazao je Osmanović. 

Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za osnovno i predškolsko obrazovanje, također je čestitala svima na uspjehu i naglasila da se nastavi s pozitivnim trendom kako u Desetoj osnovnoj školi tako i u drugim školama u Distriktu. 

Učenik Domagoj Mendeš u razgovoru je kazao da mu nagrada znači puno i da je to ujedno i veliki uspjeh za Distrikt. 

„Bio sam na takmičenju u Makedoniji u Skoplju i osvojio sam treće mjesto i nagrada mi znači puno. Prezentovali smo jednu simulaciju automatizirane tvornice u današnjici pomoću robota i drugih stvari koje smo dobili. Za kratko vrijeme smo se pripremili i to je veliki uspjeh za našu školu, ali i za Distrikt”, kazao je Domagoj. 

Današnjem prijemu su prisustvovali i direktor Desete osnovne škole Petar Mendeš, Mateo Banović, nastavnik informatike i tehničke kulture, kao i nastavnica fizike Nadina Omazić koji su se zahvalili šefu Odjeljenja za obrazovanje na prijemu i upućenim čestitkama, te naglasili da će nastaviti i dalje s radom kako bi ostvarivali velike rezultate značajne za Distrikt i školu.