U Vijećnici organizovan prijem za učenike generacije osnovnih škola u Distriktu

30.7.2020. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović danas su u Gradskoj vijećnici organizovali prijem za učenike generacije osnovnih škola u Distriktu.

Image for news

Gradonačelnik je čestitao svim učenicima generacije na ostvarenom uspjehu i zaželio da takvim tempom nastave i u svom daljem školovanju, a Vlada će ih, kako je kazao, zasigurno nastaviti podržavati. 

Osmanović je istakao da se učenicima generacije treba ukazati čast i pažnja jer, kako je naglasio, to su zaslužili svojim učenjem i ponašanjem. 

„Njihov ostvareni uspjeh omogućit će im da se na području Distrikta upišu u srednju školu koju žele. Također, Vlada je pripremila i novčanu nagradu od 300 KM za svakog učenika generacije, ali i male simbolične poklone koje su danas dobili. U narednom periodu mi ćemo ih pratiti i prilikom završetka srednje škole bit će im omogućeno besplatno stanovanje u studentskim domovima, naravno, ukoliko nastave ovim tempom da uče. Imat će i studentske stipendije, što će im svakako omogućiti dalje školovanje“, kazao je Osmanović. 

Rafaela Jagatić je učenica generacije iz Desete osnovne škole Bijela i kaže da joj je velika čast i zadovoljstvo što se nalazi među najboljim učenicima i da se nada da će tako biti i u budućem školovanju. 

„Zahvaljujem se gradonačelniku i šefu Odjeljenja za obrazovanje što su nas ugostili i razmijenili s nama nekoliko lijepih riječi. Mladi trebaju vjerovati u sebe i sve što zamisle i žele tada mogu i ostvariti“, kazala je Rafaela. 

I Haris Memišević je jedan od učenika generacije koji dolazi iz Sedme osnovne škole Gornji Rahić. On je poručio budućim generacijama da se trud i naporan rad isplati i da je bitno konstantno ulagati u sebe. 

Učenici generacije su i: Katarina Stanišić iz Prve osnovne škole Brčko, Marko Nikolić iz Druge osnovne škole Brčko, Ajla Ravkićiz Treće osnovne škole Brčko, Anja Pudić iz Četvrte osnovne škole Brčko, Ajla Hadžović iz Pete osnovne škole Brčko, Sejdo Huremović iz Šeste osnovne škole Brezovo Polje, Amina Karibašić iz Devete osnovne škole Maoča, Ivana Grgić iz Jedanaeste osnovne škole Zovik i Adna Avdić iz Petnaeste osnovne škole Šatorovići.