Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u Omerbegovači

31.5.2019. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je zajedno s direktorom Druge osnovne škole Mariom Babićem svečano položio kamen temeljac za fiskulturnu salu u područnoj školi Omerbegovača.

Image for news

Osmanović je kazao da će učenici napokon dobiti fiskulturnu salu i da će konačno moći imati obrazovanje kakvo zaslužuju. 

„Ovo je još jedan veliki infrastrukturni objekat u Drugoj osnovnoj školi, odnosno područnoj školi Omerbegovača. Projekat je vrijedan oko 500 hiljada konvertibilnih maraka i za nabavku opreme trebat će još dodatnih 80 hiljada konvertibilnih maraka. Očekujemo u brzom vremenskom intervalu da se završi kompletan projekat kako bi ova škola konačno dobila još jedan sadržaj koji je nedostajao godinama. Mališani će imati obrazovanje kakvo zaslužuju”, kazao je Osmanović dodajući da se u Distriktu za učenike gradi sportska dvorana i u Rašljanima, Potočarima i da je u planu izgradnja fiskulturne dvorane u područnoj Petoj osnovnoj školi u naselju Brod. 

Mario Babić, direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH, kazao je da su učenici do sada nastavu tjelesnog imali u improvizovanoj učionici i da će izgradnja fiskulturne sale doprinijeti poboljšanju kvaliteta i uslova rada. 

„Izgradnja ove sale će uveliko doprinijeti poboljšanju kvaliteta i uslova rada i održavanja nastave našim učenicima jer do sada smo izvodili nastavu tjelesnog u improvizovanoj učionici. Mislim da je to veliki podstrek i za mjesnu zajednicu kao i djecu. Nadam se da će djeca početi koristiti ovu salu u školskoj 2020/2021. godini”, kazao je Babić. 

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, predstavnici izvršne vlasti u Distriktu, predstavnici Mjesne zajednice Omerbegovača kao i učenici i mještani ovog naselja.