VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA STIPENDISTE

Odjeljenje za obrazovanje obavještava stipendiste o obaveznom izvještavanju ugovorom utvrđenih obaveza.

Image for news

Obavještavaju se postojeći studenti s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji su potpisali Ugovor o stipendiranju sa Odjeljenjem za obrazovanje da su dužni poštovati ugovorom utvrđene obaveze u skladu s članom 3. tačka 5) Ugovora o stipendiranju.  Navedenim članom definisano je sljedeće: „Stipenditor raskida ugovor izjavom o jednostranom raskidu ugovora i ima pravo da traži cjelokupan iznos isplaćen na ime stipendije ukoliko, između ostalog:

 

STIPENDISTA ZASNUJE RADNI ODNOS.

 

U cilju vršenja interne kontrole u djelokrugu rada Pododjeljenja za visoko obrazovanje i nauku obavezuju se svi studenti da, poštujući gore navedene odredbe Ugovora o stipendiranju, dostave Pododjeljenju za visoko obrazovanje i nauku podatke ukoliko su zasnovali radni odnos, na šalter broj 6 u zgradi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

U skladu s članom 23. tačka f) Odluke o kriterijima i načinu dodjele donacija – stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta BiH, propisano je da stipendista gubi pravo na stipendiju između ostalog i ako zasnuje radni odnos.

 

                                                                                                    

                                                                                                       Šef  Odjeljenja za obrazovanje

                                                                     

                                                                                                            Zoran Bulatović, dipl. oec.