Nova stabla ukrasila dvorište Gimnazije

24.4.2019. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas su obišli uređenje zelene površine školskog dvorišta JU Gimnazije „Vaso Pelagić“ Brčko koje je postalo bogato za pet novih stabala zasađeni od strane članova Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH.

Image for news

Osmanović se zahvalio članovima Asocijacije na ovom poklonu posebno što se zadnjih nekoliko dana širom svijeta obilježava Dan planete Zemlje.

„Članovi Asocijacije ovim postupkom pokazali su osjećaj prema zaštiti sredine. Inače, Odjeljenje za obrazovanje najavljuje projekat za narednu školsku godinu gdje ćemo završne razrede srednjih i osnovnih škola uključiti u sadnju minimalno 1.000 sadnica tako da će to postati tradicija za pošumljavanje našeg grada i parkova što će zasigurno uljepšati životnu sredinu u kojoj živimo. Treba podsticati i volonterizam mladih, osjećaj pripadnosti gradu u kojem živimo i na kraju osjećaj za čuvanje životne sredine koja se, nažalost, svaki dan uništava“, kazao je Osmanović. 

Selma Ikanović, koordinator projekta kojeg provodi Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH, kazala je da je sadnja stabala urađena u okviru projekta koji provodi Asocijacija, a sve s ciljem saradnje s institucijama i pozitivne promocije grada Brčko. 

„Mi smo danas u okviru našeg projekta poklonili stabla povodom Dana planete Zemlje. Projekat koji realizujemo provodi se u saradnji s Odjeljenjem za javne poslove i JP „Komunalno Brčko“. Cilj je da se podstaknu građani, posebno omladina Distrikta, na saradnju s institucijama, te da se pozitivno promoviše grad Brčko“, kazala je Ikanović.