Nastava u srednjim i osnovnim školama u Distriktu počinje u srijedu

16.11.2020. Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH danas je na sjednici donio odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama u Distriktu počinje u srijedu, 18. 11. 2020. godine.

Image for news

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će učenici u srednjim školama imati nastavu naizmjenično po pola odjeljenja sedmično, dok će nastava u osnovnim školama biti nepromijenjena. 

„Srednjoškolci će ići naizmjenično, odnosno pola odjeljenja jednu sedmicu, a druga polovina narednu sedmicu. Kada su u pitanju osnovci, oni će ići kao i do sada, tj. po već utvrđenom protokolu iz prethodnog perioda. Također, svi časovi koji se ne održe trebali bi biti nadoknađeni u zavisnosti od situacije s pandemijom. Nadam se da neće više biti pogoršanja epidemiološkog stanja i da će se školska godina uspješno privesti kraju“, kazao je Osmanović napominjući da je u toku i dezinfekcija škola. 

Prema njegovim riječima Odjeljenje za obrazovanje priprema i zakonske regulative, izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koje će se odnositi na online nastavu. 

„To je na sjednici Vlade otvoreno još prije petnaest dana i čekamo sjednicu“, kazao je Osmanović.

Foto: arhiv