Šef Odjeljenja za obrazovanje čestitao Međunarodni dan učitelja

Međunarodni dan učitelja se obilježava u više od stotinu zemalja svijeta i prilika je da se glasno progovori o važnosti učiteljske profesije i obrazovanja uopće. Svako odgovorno društvo koje brine o budućnosti zna da će ona biti onoliko uspješna koliko se u sadašnjosti ulaže u obrazovanje, odnosno nastavnike, koji su ključni nosioci obrazovnog procesa.

Image for news

SAOPĆENjE ZA JAVNOST

 

Čestitka šefa Odjeljenja za obrazovanje povodom Međunarodnog dana učitelja

 

Poštovane odgajateljice i odgajatelji, učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori,

Svjetski dan učitelja, koji obilježavamo 5. oktobra, prilika je da se ukaže na rad učitelja, na njihovu plemenitu i nadasve odgovornu profesiju, koja je prepoznata kao jedna od najvažnijih za ukupan razvoj društva. To je razlog da se tog dana u cijelom svijetu govori o izazovima s kojima se susreću učiteljice i učitelji dvadeset prvog stoljeća. Oni su svakako brojni i različiti, ali i poticajni i uvijek s istim ciljem: kako pružiti što kvalitetnije obrazovanje mladim generacijama.

Ovo je prilika da se sjetimo svih učitelja koji već stoljećima uvode mlade ljude u svijet znanja i nesebično im pomažu da sigurnim korakom uđu u život.

Stoga izražavam zahvalnost svim brčanskim učiteljima i čestitam im 5. oktobar – Međunarodni dan učitelja, sa željom da i dalje imaju puno uspjeha i na poslovnom i na privatnom planu.

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje

Zoran Bulatović, dipl. oec.