Čestitka Šefa Odjeljenja za obrazovanje

Image for news

ČESTITKA ŠEFA ODJELjENjA ZA OBRAZOVANjE ZORANA BULATOVIĆA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA UČITELjA

 

 

 

Poštovane učiteljice i učitelji,

 

danas, 5. oktobra, na Svjetski dan učitelja, koji se obilježava u više od stotinu zemalja svijeta, prilika je da se glasno progovori o važnosti učiteljske profesije i obrazovanja uopće. Svako odgovorno društvo koje brine o budućnosti zna da će ona biti onoliko uspješna koliko se u sadašnjosti ulaže u obrazovanje, odnosno nastavnike, koji su ključni nosioci obrazovnog procesa.

 

Zato je Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine opredijeljeno  da podržava i podstiče kvalitetan, dostupan i inkluzivan obrazovni sistem temeljen na izvrsnosti, a takav sistem u prvom redu počiva na izvrsnim nastavnicima koji su i sami dobili kvalitetno obrazovanje i imaju snažnu profesionalnu i motivacijsku ulogu i samostalnost i odgovornost u radu. Stoga nije čudno da težimo da u našim školama imamo najbolje učitelje, učitelje koji svoje zanimanje vide kao poslanje.

Danas, kada se odaje javno priznanje svim prosvjetnim radnicima, čestitam vam 5. oktobar – Međunarodni dan učitelja, uz želju da i nadalje uspješno odgajate i obrazujete generacije mladih ljudi.