Odobrena donacija i Program utroška sredstava za dodjelu novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH

Na 48. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, odobrena je donacija i Program utroška sredstava za dodjelu novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH za školsku 2023/2024. godinu u ukupnom iznosu od 5.600,00 KM.

Image for news

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović istakao je da je svrha programa nastavak dobre prakse, ali i motiv za daljnje uspješno učenje i rad.

Na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH odobren je Izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za period od 1. januara do 31. marta 2024. godine.

Članovi Vlade usvojili su konačni popis potrebnih dokumenata-projekata i dinamičkog plana izrade potrebnih dokumenata-projekata za naredne tri godine.

Na današnjoj sjednici članovi Vlade dali su i saglasnost za izdavanje građevinske dozvole, prema Glavnom projektu za izgradnju parking u ulici Mladena Maglova u stambenom naselju „Srpska Varoš”.