Organizacija odjeljenja

Poštovane učiteljice i učitelji,
Danas, 5. oktobra, na Svjetski dan učitelja, koji se obilježava u više od stotinu zemalja svijeta, prilika je da se glasno progovori o važnosti učiteljske profesije i obrazovanja uopšte. Svako odgovorno društvo koje brine o budućnosti zna da će ona biti onoliko uspješna koliko se u sadašnjosti ulaže u obrazovanje, odnosno nastavnike, koji su ključni nosioci obrazovnog procesa.
Zato je Odjeljenje za obrazovanje opredijeljeno da podržava i potiče kvalitetan, dostupan i inkluzivan obrazovni sistem temeljen na izvrsnosti , a takav sistem u prvom redu počiva na izvrsnim nastavnicima koji su i sami dobili kvalitetno obrazovanje i imaju snažnu profesionalnu i motivacijsku ulogu i samostalnost i odgovornost u radu. Stoga nije čudno da težimo da u našim školama imamo najbolje učitelje, učitelje koji svoje zanimanje vide kao poslanje.
Danas, kada se odaje javno priznanje svim prosvjetnim radnicima, čestitam vam 5. oktobar, Međunarodni dan učitelja, uz želju da i nadalje uspješno vaspitavate i obrazujete generacije mladih ljudi.

Šef Odjeljenja za obrazovanje